עדשות מגע קשות היו סוג עדשות המגע הנפוץ ביותר עד לפני כמה עשורים. מאז, התפתחו דורות של עדשות מגע רכות (כמו עדשות מגע יומיות או עדשות חודשיות), אבל העדשות הרכות לא נותנות מענה מושלם לכולם. בעלי צילינדר (אסטיגמטיזם) גבוה, או מי שסובלים ממחלות קרנית שונות, יוכלו להגיע לראייה חדה רק עם עדשות המגע הקשות.
עדשות קשות מהדורות החדשים נקראות עדשות קשות נושמות – משום שהן מאפשרות מעבר חמצן גבוה לעין, ולכן נעימות יותר לשימוש.
ההבדל בינן לבין הוא שניתן להשתמש בהן באופן רב-פעמי למשך יותר זמן – כשנתיים בממוצע.
עם זאת, העדשות דורשות תהליך הסתגלות ארוך יותר מהעדשות הרכות, כמו גם תהליך התאמה ספציפי ומדויק על ידי אופטומטריסט מומחה.
בקרו אותנו בחנות בפתח תקווה, התקשרו אלינו או השאירו פרטים ונחזור אליכם
מבנה העדשות הייחודי מאפשר ייצור מותאם אישית, שנותן מענה אופטי מדויק לבעיות ראייה מיוחדות.
לכן, הן מתאימות למי שסובלים מתופעות אופטיות כמו אסטיגמציה (צילינדר) וממחלת הקרטוקונוס. גם בעלי קוצר ראייה משמעותי יוכלו להיעזר בהן ולראות חד. העדשות יכולות להתאים גם למי שעברו טראומות בעיניים כמו סיבוכים לאחר ניתוח לייזר/תאונות, או למי שסובלים מיובש בעיניים.
ישנם מקרים מסויימים שהאופטומטריסט ימליץ על עדשות מגע קשות גם לילדים קטנים ואף לתינוקות, בהתאם לחומרת הבעיה.
בשלב הראשון, האופטומטריסט מבצע בדיקת ראייה "כללית", לבחינת המספר הנדרש במשקפיים, וכן בדיקת מיפוי קרנית, המצלמת את פני שטח הקרנית. בהתאם לתוצאות הבדיקה, האופטומטריסט בוחן את הראייה עם עדשות קשות מתוך סט עדשות לבדיקה, ומבצע חישובים לצורך הזמנת עדשות מותאמות ללקוח.
חשוב לזכור שלא תמיד ההתאמה קולעת כבר בניסיון הראשון. לעומת עדשות מגע רכות, ש"נמתחות" על גבי העין, העדשות הקשות חייבות להתאים במדויק למבנה העין. לכן לא פעם נדרשים שינויים במבנה העדשה עד להתאמה המושלמת, ורק בבדיקה של העדשה בעין ניתן לבחון את התאמתה.
רק אופטומטריסט מומחה יוכל להתאים עדשות מגע קשות שימלאו את מטרתן באופן מיטבי ויעניקו ראייה מצוינת.
בעבר, עדשות מגע קשות היו הסוג היחיד שהיה קיים. אחרי פיתוח העדשות הרכות, הן הפכו להיות פחות נפוצות, אבל במקרים מיוחדים הן הפתרון המושלם. למשל, בעלי מחלות קרנית או מספרים גבוהים במיוחד ייהנו מחדות ראייה טובה יותר – שעדשות רכות לא יוכלו לספק.
משך השימוש תלוי בחומר הגלם של העדשות, ועשוי להימשך גם עד שנתיים. פרק הזמן הארוך של השימוש מתאפשר בזכות החומר שממנו עשויות העדשות. ככל שמקפידים לנקות את העדשות כראוי על פי ההוראות, הן יכולות לספק ראייה חדה ובטוחה לאורך זמן רב.
מאחר שהעדשות אינן מכילות נוזלים, לא עוברים דרכן חיידקים, שומנים וחלבונים. לכן, עדשות מגע קשות נושמות גורמות לפחות מקרים של דלקות עיניים על רקע זיהומי, לעומת עדשות מגע רכות. עם זאת, עדיין נדרשת תחזוקה שוטפת של העדשות באמצעות תמיסות ניקוי וחיטוי, אך עלות התכשירים לעדשות אלה יחסית נמוכה.
עדשות קשות מעניקות חדות ראייה טובה יותר בשל ההתאמה הספציפית והייחודית. מרכיבי עדשות קשות נהנים מראייה חדה וברורה יותר ומאיכות ראייה אופטימלית.
בנוסף, אם חל שינוי בראייה ויש צורך לשנות את המרשם, ניתן ללטש את העדשה הקשה ולבצע שינויים בכדי להתאים אותה למרשם החדש.
החיסרון העיקרי של העדשות הקשות הוא ההסתגלות לתחושה שלהן בעין, לעומת עדשות רכות. עדשות מגע רכות נצמדות לעין עם הרכבתן. תוך מספר שניות כמעט שלא מרגישים אותן בעין, ועם הזמן מתרגלים לתחושה שלהן. לעומת זאת, ההסתגלות לתחושה של עדשות המגע הקשות בעין תארך יותר זמן.
מובן שבשני המקרים מדובר בהכנסה של גוף זר לעין, והדבר אינו טבעי. עם זאת, בשל המבנה שלהן, העדשות הקשות הן פחות גמישות ולוקח יותר זמן להתרגל אליהן. אמנם קיימות גם עדשות היברידיות, שמשלבות מרכז של עדשת מגע קשה ושוליים מחומר רך – ובשל כך הן נוחות יותר להרכבה, אך עדיין לא ניתן להשוות אותן לעדשות הרכות.
כמו כן, עדשות מגע קשות לא מתאימות לשימוש בעת פעילות ספורטיבית, מאחר שהן אינן "נדבקות" לעין ועלולות ליפול במהלך ריצה.
חיסרון נוסף הוא שבשל המבנה שלהן, יכול לקרות מצב שיעבור גרגיר אבק בין העדשה לבין העין ונחוש אי נוחות זמנית.
על אף חסרונותיהן, עדשות המגע הקשות מהוות פתרון מצוין לבעיות אופטיות מגוונות, ולכן רבים בוחרים בהן.
מחירי העדשות נעים בטווח רחב למדי, החל מ-1600 ש"ח לזוג ועד ל-6000 ש"ח לזוג.
טווח המחירים הרחב נובע מחומרי הגלם השונים שמהם מיוצרות העדשות ומטכנולוגיית הייצור. ישנם סוגים שונים של עדשות בעלויות שונות.
לכל עין ולכל מקרה יש להתאים את העדשות שיועילו באופן הטוב ביותר למטופל. ייתכן שיהיו כמה אפשרויות, ובמצב זה האופטומטריסט יציג אותן בפניך ותוכל לבחור את העדשות הנוחות לך ביותר מבחינת העלויות.
חלק מקופות החולים מעניקות החזרים על עדשות קשות. לחצו כאן לפרטים.
בעבר העדשות היו מיוצרות מחומר בשם "PMMA", שהיה קשיח ולא אפשר לחמצן לעבור דרכו. בשנים האחרונות התחילו לייצר עדשות מגע קשות מחומרים אחרים שמאפשרים מעבר חמצן, ולכן הן מכונות גם "עדשות מגע קשות נושמות". חומר הגלם של העדשות מאפשר מעבר חמצן אחיד לעין לאורך כל שעות ההרכבה וגם מעבר חופשי של דמעות בין העדשה לעין.
מעבר לשירות הטוב מגיעה תודה גדולה לדורון שאיבחן בעיית קטרקט לאחר שרופאים ובדיקות לא הצליחו.
ביקשתי ממנו לעשות לי עדשות מגע הוא עשה אותם עם מקצועיות מושלמת וסבלנות אינסופית אין ספק שאיתגרתי אותו והוא עמד במשימה ובגדול!!! לא האמנתי שאפשרי לראות 6/6 עם עדשות מגע שכל כך נעימות בעיניים. אז תודה ענקית לך דורון ולכל הצוות שמלווה אותך בחנות ומקבל אותנו הלקוחות באהבה ענקית
הרבה מאד שנים כמעט מתחילת דרכם אני ובני משפחתי נוהגים לטפל בבעיית הראייה והזמנות משקפיים במכונכם. תמיד תמיד כל כך אדיבים קשובים ונותנים שרות מכל הלב. לא מתפלאה שהמכון מלא לקוחות שרוצה את המקצועיות שאתם מספקים.
אני מכירה את אופטיקה דורון מזה כ10 שנים. עברתי איתם שגרה, קורונה ומצבי 'עזרה ראשונה' מגוונים. הקו המנחה של המקום זה שירות אדיב ומקצועי. גם המשקפיים מתקבלות תוך מספר ימים מהיר וחסר תקדים למרות שתיאום הציפוות ניתן מראש (אוהבים להפתיע). אתה יוצא מופתע שיש עוד מקומות כאלה!!
אני אתכם כבר מעל 4 שנים, אתמול חידשתם לי עדשות במשקפיים של מחשב, פשוט נולדתי מחדש! עובדת הרבה עם קבצי אקסל, ואיך שהוא עם קורונה פספסתי לטפל בתחושות קשות, שתמיד היו באים לאחר זמן קצר של עבודה מול המסך. ועכשיו פשוט – תענוג.
תמיד מתקבלים שם עם חיוך ורצון לעזור גם כשעמוס ונראה בלתי אפשרי הם מצליחים להפתיע עם הרבה סבלנות ואכפתיות. דורון בודק באופן יסודי את הראייה וכשיש חשד או צורך ממליץ על פניה לרופאי עיניים.
בקרו אותנו (רח' אחד העם 63 פתח תקווה), או השאירו פרטים ונחזור אליכם