"זוקן ראייה" הוא ליקוי בראייה המתבטא בירידה ביכולת של העין להתמקד בעצמים הנמצאים בקרבתה. זהו תסמין טבעי של הזדקנות, ולרוב סימנים ראשונים מתחילים להופיע סביב הגילאים 40-50. עם התקדמות הגיל, היכולת להתמקד בעצמים קרובים הולכת ופוחתת.
הפתרון לפרסביופיה הוא משקפי קריאה. עם זאת, למי שסובל גם מרוחק ראייה ומרכיב משקפיים על מנת להתמצא במרחב, מתחיל "משחק החלפת המשקפיים" – מחליפים תכופות בין קרוב לרחוק. ניתן אמנם להשתמש בעדשות מגע למרחק ובמשקפיים לקריאה, שבהם נתאים את המרשם למרשם העדשות למרחק שאנו מרכיבים במקביל, אבל גם פתרון זה דורש הרכבה והסרה של משקפיים לעתים תכופות. יש גם מי שעבודתם דורשת מעבר תמידי בין ראייה למרחק לראייה מטווח קרוב (למשל, מעצבי שיער), ונדרש להם פתרון אחר.
לשם כך הומצאו עדשות מגע מולטיפוקליות.
מהן עדשות מגע מולטיפוקליות?
כמו עדשות מולטיפוקל למשקפיים, גם עדשות מגע מולטיפוקל הן עדשות רב מוקדיות המורכבות משלושה מוקדים עיקריים: מוקד לטווח הרחוק, מוקד לטווח הביניים ומוקד לטווח הקרוב. בעזרת עדשות מגע מולטיפוקל תוכלו לקרוא הודעות במכשיר הנייד, לנהוג, לצפות בטלוויזיה או בסרט וכד'. מדובר בטכנולוגיה חדישה ויעילה, ויחסית למשקפי מולטיפוקל אף מעט יותר זולה.
העדשות יכולות להיות קשות נושמות קבועות, אך קיימות גם עדשות רכות חודשיות או עדשות יומיות.
לבצע את כל מטלות היום עם עדשות מגע מולטיפוקל
המבנה האופטי של עדשות מגע מולטיפוקל
עדשות מגע מולטיפוקל מורכבות משלושה מוקדים עיקריים:
- מרחק קריאה: מוגדר כ-40 ס"מ מהעין. ממרחק זה לרוב קוראים ספר או הודעות במכשיר הנייד.
- מרחק ביניים: עד מרחק של 2.5 מטרים. מתאים לסביבת חדר, צפייה בטלוויזיה, שימוש במחשב וכד'.
- מרחק עד אינסוף: לנהיגה, הליכה ברחוב, הסתכלות לאופק וכד'.
איך זה עובד?
ניתן לחלק את עדשות המגע המולטיפוקליות לשתי קבוצות עיקריות:
ראיה סימולטנית – כאשר נרכיב עדשות מגע מולטיפוקל מסוג זה, העין תקבל תמונה ברורה בו זמנית של טווח רחוק וקרוב. בעדשות אלה, המוח לומד כיצד לעבד את התמונה שהעין קולטת, ובוחר את הטווח הרלוונטי עליו נרצה להסתכל, תוך התעלמות מהטווח הלא רלוונטי. החיסרון בסוג זה הוא האפשרות לבלבול וטשטוש בראיה.
ראיה אלטרנטיבית – אלה עדשות מגע מולטיפוקליות קשות. בעדשות אלה ישנם אזורי מיקוד ותיקון על פי מרחקים בחלקים שונים של העדשה. כלומר, נסתכל בכל פעם דרך אזור מיקוד שונה. למשל, בעת קריאה של ספר או עיתון העין תביט מטה, ונסתכל מהחלק התחתון של העדשה בו קיים הטווח לקריאה. למעשה, העדשה זזה על גבי הקרנית בהתאם לתנועות העיניים. לכן בסוג זה של עדשות חשובה התאמה מדויקת מאוד על ידי אופטומטריסט מומחה, מאחר שהעדשה חייבת להתאים לכם בצורה מושלמת.
עדשות מגע מולטיפוקל עם צילינדר
עדשות המגע המולטיפוקליות הן טכנולוגיה חדשה יחסית שמתקדמת במהירות ובצעדי ענק.
לפני מספר שנים הוכרזו דגמים ראשונים של עדשות שנותנות מענה גם לבעלי צילינדר (אסטיגמטיזם). בדגמים הראשונים התלוננו חלק מהמתנסים על תחושת עייפות, וזאת בשל מבנה העדשה. בשל הצילינדר, נדרש ייצוב של העדשה בתוך העין מבלי שתסתובב באופן חופשי כפי שמתרחש בעדשות מגע ללא צילינדר. עדשות מגע מולטיפוקל עם צילינדר חדשות יותר כבר תוכננו באופן דק יותר ונוח יותר, שהפחית את התלונות על אי-נוחות ועל עייפות.
התאמת עדשות מגע מולטיפוקל
אם עברתם את גיל 40 ונמאס לכם להסתובב עם משקפיים, אך אתם זקוקים לפתרון ראייה לכל המרחקים – זה הזמן לעבור לעדשות מגע מולטיפוקל.
העדשות דורשות התאמה מדויקת על ידי האופטומטריסט בהתאם למבנה העין ולאורח החיים שלכם. לא תמיד הסוג הראשון יהיה מושלם עבורכם, ולעתים תצטרכו לבדוק עוד כמה סוגים של עדשות מגע מולטיפוקליות עד שתמצאו את הסוג שמתאים לכם. מי שמסתגל לראייה באמצעות עדשות מגע מולטיפוקל מרוצה מאוד כי ניתן לראות באמצעותן לכל מרחק בכל זווית.
באופטיקה דורון מתאימים באופן אישי את עדשות המגע המולטיפוקליות לפי צרכי הלקוח.
הירשמו לבדיקת התאמה ותתחילו לראות מצוין >>
רוצים להתנסות בעדשות מגע מולטיפוקליות?
השאירו פרטיכם לבדיקת התאמה ונציג מטעמנו יחזור אליכם: